Sizce Butik pastacılık nedir? Neden Butik pastacı denilmiştir?
Butik pastacılık son yıllarda mutfak dünyasında
oldukça revaçta. Cupcake, kurabiye, çikolata kursları, kitaplar, tarifler, bu
işi profesyonelliğe dökenler ve sadece hobi için yapıp profesyonellik
kalitesinde pasta yapanlar…
Rengarenk
şeker hamurundan yapılan bu pastaları insan yemeye kıyamasa da en sonunda birer
ikişer götürüveriyor.
Nedir peki bu butik pastacılık?
Tarihte
insanların ilk ekmeği yapmaları ve sonrasında yapmış oldukları ekmeği çeşitli
malzemelerle tatlandırmaları pastacılığın başlangıcı sayılmaktadır.
Günümüzde ise alışılmış pastane konseptinin dışında, daha modern ve kişiye özel hizmet sunan, vitrininde mevsimin ve bölgenin sunduğu taze malzemelerle hazırlanmış hususi tatlar sergilenen cafe ve pastaneler olarak hizmet verilen yerler haline gelmiştir.
Butik pastacılık, butik pasta sayesinde pastacılığın tasarımsal bir boyutunu oluşturuyor. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’de hızla gelişerek adından söz ettiren bu sektörü en iyi açıklayan tanım ise şüphesiz ‘Haute-Coutre’ pasta üretimi. Fransa ve Amerika başta olmak üzere diğer ülkelerde geçmişi daha eskiye dayanan ve Türkiye’de pastacılık sektörünün yeni kulvarı olarak adlandırılan butik pastacılık, gelen talep doğrultusunda, kişiye özel hazırlanarak yaratıcılığın sınırlarını zorluyor.
Günümüzde ise alışılmış pastane konseptinin dışında, daha modern ve kişiye özel hizmet sunan, vitrininde mevsimin ve bölgenin sunduğu taze malzemelerle hazırlanmış hususi tatlar sergilenen cafe ve pastaneler olarak hizmet verilen yerler haline gelmiştir.
Butik pastacılık, butik pasta sayesinde pastacılığın tasarımsal bir boyutunu oluşturuyor. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’de hızla gelişerek adından söz ettiren bu sektörü en iyi açıklayan tanım ise şüphesiz ‘Haute-Coutre’ pasta üretimi. Fransa ve Amerika başta olmak üzere diğer ülkelerde geçmişi daha eskiye dayanan ve Türkiye’de pastacılık sektörünün yeni kulvarı olarak adlandırılan butik pastacılık, gelen talep doğrultusunda, kişiye özel hazırlanarak yaratıcılığın sınırlarını zorluyor.
Pastasever,
Yeni tariflere meraklı,
Tatmaktan çok ikram ve yoruma önem verir,
KUFSTEİN
BUTİK PASTA = HAYALGÜCÜ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder