Kufstein Butik Pasta

  • Doğumgünü Pastası
  • Düğün Pastası
  • Nişan Pastası
  • Etkinlik Pastası
  • Kurabiyeler
  • 12 Ocak 2016 Salı

    Butik Pastacılık Nedir?

    Sizce Butik pastacılık nedir? Neden Butik pastacı denilmiştir?

    Butik pastacılık son yıllarda mutfak dünyasında oldukça revaçta. Cupcake, kurabiye, çikolata kursları, kitaplar, tarifler, bu işi profesyonelliğe dökenler ve sadece hobi için yapıp profesyonellik kalitesinde pasta yapanlar…

     Rengarenk şeker hamurundan yapılan bu pastaları insan yemeye kıyamasa da en sonunda birer ikişer götürüveriyor.

     Nedir peki bu butik pastacılık?

    Tarihte insanların ilk ekmeği yapmaları ve sonrasında yapmış oldukları ekmeği çeşitli malzemelerle tatlandırmaları pastacılığın başlangıcı sayılmaktadır. 

    Günümüzde ise alışılmış pastane konseptinin dışında, daha modern ve kişiye özel hizmet sunan, vitrininde mevsimin ve bölgenin sunduğu taze malzemelerle hazırlanmış hususi tatlar sergilenen cafe ve pastaneler olarak hizmet verilen yerler haline gelmiştir. 

    Butik pastacılık, butik pasta sayesinde pastacılığın tasarımsal bir boyutunu oluşturuyor. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’de hızla gelişerek adından söz ettiren bu sektörü en iyi açıklayan tanım ise şüphesiz ‘Haute-Coutre’ pasta üretimi. Fransa ve Amerika başta olmak üzere diğer ülkelerde geçmişi daha eskiye dayanan ve Türkiye’de pastacılık sektörünün yeni kulvarı olarak adlandırılan butik pastacılık, gelen talep doğrultusunda, kişiye özel hazırlanarak yaratıcılığın sınırlarını zorluyor.




    Pastasever,

    Yeni tariflere meraklı,

    Tatmaktan çok ikram ve yoruma önem verir,



    KUFSTEİN BUTİK PASTA = HAYALGÜCÜ

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder